Obrazy z cest

Fotogalerie

Algarve a Lisabon
Irsko
Portugalsko-Algarve
Malta
Gran Canaria
Sicílie

Aktualita - Výstava fotoobrazů z cyklu OBRAZY Z CEST zahajuje 1. prosince v Domě pánů z Lipé


Od 1. do 31. prosince 2009 bude v prostorách Domu pánů z Lipé zpřístupněn pod názvem „Magic World“ výběr fotografií / obrazů z cest po známých i neznámých místech pěti kontinentů světa tak, jak je zachytili při svých cestách amatérští autoři.

Výstava je pokračováním projektu OBRAZY Z CEST a její producent a spoluautor Dušan Procházka tak opět pokračuje ve své snaze propojit přátele cestování, fotografie, dobrodružství a příjemné nálady. Letos se OBRAZY Z CEST představí v Brně tak rozsáhlou formou již potřetí - po úspěšné prezentaci v prostorách Galerie Platinium a brněnského letiště, kde bylo od 1.června do 30. září vystaveno více jak 40 obrazů, bude cyklus poprvé vystaven v Domě pánů z Lipé. Prosincová výstava však bude proti letní prezentaci na letišti kvantitativně i kvalitativně výrazně větší. V Domě pánů z Lipé představí svá díla šest autorů, k vidění budou obrazy z Evropy, Asie, severní a jižní Ameriky, Austrálie a Nového Zélandu a podstatně silnější je i sponzorské zázemí výstavy v čele s generálním partnerem výstavy, Citibank a.s.. Hlavními partnery jsou společnosti Generali, O2 a Ecommerce.cz.

      

V pasáži budou k vidění Ostrovy Evropy od Dušana Procházky (foceny v rámci desetiletí digitální fotografie v letech 1999 až 2009 ), v 1. patře pak Nový svět Jižní Ameriky a hory Asie od Petry Pokorné, Kubánské fragmenty Petra Nováka, Střípky z Asie, USA a Peru Karla Fullera a Vzdálený kontinent (Austrálie a Nový Zéland) tak, jak jej viděl a nafotil při svém studijním pobytu u protinožců Petr Zaviačič. Druhé patro Domu pánů z Lipé „obsadí“ s Doteky Afriky Zdeněk Hašek. V okénku hostů se objeví zajímavosti cestovatele a záhadologa Waltera Pavliše a talentovaného fotografa nejen daleké ciziny, ale i Jižní Moravy, Vladimíra Opluštila.

Vernisáž výstavy je naplánována na 1. prosince v 19.30 hod. a v rámci společenského programu je připraveno vystoupení J.A. Kronka a jeho skupiny Alband, tanečnice a herečka¨Anife Ismet Vyskočil Hassan zatančí orientální tance, Roman Ravin a skupina Swayambhu zahrají na tibetské mísy, africké bubny, australské digeridoo a peruánské píšťaly. Součástí vernisáže je i ochutnávka světových vín a kubánských rumů. Hostem večera bude i druhá vicemiss České republiky 2008 Elisavet Charalambidu, moderátorem a průvodcem vernisáže bude Petr Holík.

      

Vše podstatné o výstavě Magic World včetně představení cyklu Obrazy z cest, v rámci kterého je prosincová výstava organizována, je k dispozici >>zde<<.

Zpět