Obrazy z cest

Fotogalerie

Algarve a Lisabon
Irsko
Portugalsko-Algarve
Malta
Gran Canaria
Sicílie

Aktualita - Magic World III - Výstava v Domě pánů z Lipé


Pomyslnou třešničkou na dortu v roce 2010 byla pro Obrazy z cest výstava v Domě pánů z Lipé v Brně.

Výstava probíhala celý prosinec 2010 a leden 2011. Obrazy z cest tak byly k vidění v těchto jedinečných prostorách v době Vánoc, kdy je Dům pánů z Lipé oděn do překrásné výzdoby.

PDF - Prezentace výstavy ke stažení

TISKOVÁ ZPRÁVA K VÝSTAVĚ

Výstava Magic Moment 3 (volně kouzlo okamžiku ) v Domě pánů z Lipé,  volně navazuje na sérii výstav velkoplošných fotografických obrazů projektu Dušana Procházky – pod názvy Magic Moment a Magic World z let 2008 a 2009 a zejména  na loňskou, úspěšnou výstavu v DPL v prosinci loňského roku. 

Autory fotoobrazů jsou amatérští fotografové a cestovatelé, sdružení portálem Obrazyzcest.cz. Tento projekt vznikl v roce 2008 s cílem prezentovat co nejširší cílové skupině známá i neznámí místa, zajímavosti přírody a světa zachycené amatérskou fotografií v profesionálním provedení velkoplošných obrazů.  Každá výstava je doplněna dalšími zajímavostmi ve stylu vystavených obrazů jajko jsou květinové aranže a na vernisážích pak stylovým programem, degustacemi apod.

Současnou výstavu Magic moment 3 tvoří  výběr z galerií 8 autorů a je zaměřena na kouzelná místa,  krajinné scenérie zachycující magické okamžiky i jejich atmosféru obecně ve třech oblastech - svět , Evropa a náše zem. V jednotlivých arkádách  Domu pánů z Lipé je  výstava instalována do 3 samostatných části /poschodí/ a obsahuje cca  40 obrazů.

V přízemí  je instalován výběr z minisérií  Venezia Collection,   Zapomenuté přístavy od  Dušana Procházky a Vzpomínky na Indii  a  Afriku od  Zdeňka Haška.

Ve druhém patře  mohou shlédnout návštěvníci  krajiné scenérie a fragmenty  přírody od  Petry Pokorné z Kavkzu, Vladimíra Opluštila z Dunajské delty  dále od záhadologa Waltera Pavliše              z Tanzánie, Hany Kmoníčkové  národních parků USA a od  Aleše Krejčího kouty Evropy.

Třetí patro pak představují magické fotografie Jihomoravského kraje a města Brna  od většiny zúčastněných autorů.

Výstava je doplněna tématickými floristickými dekoracemi Milana Dopity. Obrazy formátů 100x70, 70x 50, 120 x 50 jsou tiště na strojích Arizona 350 firmy OCÉ. Tisk provedla firma 3dot. Montáže firma Allegra  arch. Libora Turka, produkce společnost Propag servis Brno.

Galavečer k zahájení výstavy byl posunut na 13. prosince. Na vernisáži vystoupila klubová skupina Alband s několika hosty. Hostem večera byl i houslový virtuóz Pavel Šporcl.

Hlavními partnery výstavy jsou firmy Cardion AB, pojišťovna Generali a Ecommerce.
Dalšími partnerypak  Humanic, Avia , Brother ad.
 
Ing. Dušan Procházka - producent a spoluautor


Všem milovníků cestování a dobré nálady doporučujeme udělat si o Vánocích trošku času, navštívit výstavu Obrazů z cest v Domě pánů z Lipé a vychutnat si ji třeba při šálku výborné brazilské kávy či indického čaje podávaných v místní kavárně či čajovně.

>>více<< o autorech

Zpět