Obrazy z cest

Fotogalerie

Algarve a Lisabon
Irsko
Portugalsko-Algarve
Malta
Gran Canaria
Sicílie

Jiří Vaníček


Jiří Vaníček

Je absolventem vysoké školy zemědělské v Brně. Již v minulém tisíciletí začal pracovat jako auditor posuzující bezpečnost potravin a stravování. Přes svou dlouholetou praxi má to štěstí, že prozatím ještě nestačil přehlédnout velký problém u svých zákazníků, proto je zván jako expert téměř na všechny kontinenty. Zatím ho ještě nepozvali Australané a čeká naq svou šanci v Antarktidě. Doposud navštívil téměř 40 zemí světa, většinou služebně. Pak se na řadu míst vrací v klidu se svou rodinou, kterou občas brzy zrána opouští s fotoaparátem směrem k východu slunce…
Jeho otec mu nerad půjčoval svou Flexaretu. Proto si relativně nedávno ušetřil na další zrcadlovku D80, kterou vyměnil za D90 a nyní šetří na vyšší řadu zrcadlovek od Nikonu. Jeho významným rysem je, že je tolerantní k uživatelům jiných značek fotoaparátů.
Fotografuje především krajinu a když má štěstí, tak i zvířata. Po svých cestovatelských zkušenostech obdivuje všechny fotografy, kteří mají odvahu a umí fotit lidi.  Nerozumí fantaskním krajinám z Photoshopu. Má fobii ze zvednutých praporků a vlaječek na letištích a turistických místech.

___________________________________________________________________________________________ 

Fotogalerie

další fotogalerie našeho autora naleznete na www.galeriefotografii.cz


  Jiří Vaníček - Fotogalerie - Krajina Palestiny a Izraele

 


  Jiří Vaníček - Fotogalerie - Hawaii

 

Zpět