Obrazy z cest

Fotogalerie

Algarve a Lisabon
Irsko
Portugalsko-Algarve
Malta
Gran Canaria
Sicílie

Článek - Kde se létá vzhůru II. - Očima kapely Alband


Ve středu 3. června jsme v 17:45 postupně, ověšeni nástroji a dalším nezbytným muzikantským nářadím, prošli pasovou a bezpečnostní kontrolou do odletové haly brněnského letiště. Vstup do schengenského prostoru zkomplikoval můj milovaný koberec, který se jednak nevešel do rentgenové škatule, a jednak svojí velikostí a pečlivým zabalením, vzbudil u přísně se tvářících bezpečáků podezření. Jelikož nebyla po rozprostření na zem zjištěna žádná chladnoucí persona, mohli jsme vystoupat do patra a připravit v klidu albanďácké ležení.

Vernisáž fotoobrazů z cest nazvanou "Kde se létá vzhůru" již podruhé instalovanou v nové odletové hale letiště Brno-Tuřany odstartoval Alband Fernetovýma očima a Náručí dobrého světla a po té celou uvedl autor fotografií a celého projektu náš kamarád Dušan Procházka.

O hosty a překvapené cestující odlétající na Heraklion se tradičně příjemně postarala  Adámkovic Moravská vinotéka s rautíkem (ani jsme neolízli) a vynikajícím vínem (lízli jsme kapku či dvě…). Obrazy nádherně visely, my akusticky bušili, Zdeněk Korčián scénoval historickým foťákem a maxiaktem, Froso rozvlnila dav řeckými písněmi a tanečky a nad tím vším se mile usmívala vicemiss ČR, krásná, štíhloučká Elizavet Charalambidu, patronka akce.

Mix zvuku Mr. Frgal zvládl na výbornou a náš playlist sedmi zvonků jsme ukončili „To jsme my“. Zhasla světla, zvuky utichly a hala se pozvolna vyprazdňovala i parkoviště značně prořídlo.

My měli, jak jinak, problémy s opuštěním prostoru letiště, elektronická závora se nechtěla před našimi vozidly zvednout. Až přímým zásahem ředitele si dala říct a letiště nám dalo sbohem. Leave parking till 15 min.!!

Je to jasný, na Mallorku letíme až za měsíc….

Zdraví J.A.K.

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

 

kapela Alband

Zpět